راهکار ماداکتو در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع موجود در کشور ایران، نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارند. در ساختار سازمانی و اداری صنعت نفت، واحد حراست و حفاظت فیزیکی یکی از اصلی‌ترین واحد‌های ستادی سازمان‌ها و شرکت‌ها است. وظیفه اصلی این واحد بسترسازی امنیت، ایجاد آرامش‌خاطر و سرعت و کارآمدی در حوزه تردد است. مقولاتی که مدیران سازمان‌ها با تامین آنها در راستای تحقق اهداف سازمانی قدم بر می‌دارند.

انواع راهکارهای تردد نفری

مجتمع‌های صنایع نفت و پتروشیمی، مراکز پر رفت وآمدی هستند که در ضمن تراکم بالای تردد، لزوم رعایت موازین و دستورالعمل‌های امنیتی نیز در آنها بالاست.

تردد پرسنل مدیران و معاونان

برای ورود و خروج معاونین و مدیران می‌توان از کارت یا احراز هویت انگشت و چهره بدون تماس استفاده کرد. به این ترتیب با شناسایی کارت مورد نظر در گیت‌ها یا احراز هویت چهره یا انگشت، ورود و خروج انجام می‌شود و تردد در سیستم نرم افزاری ثبت می‌گردد. هم چنین لازم است امکان اتصال اطلاعات تردد به سیستم تردد و دسترسی نیز بر روی نرم‌افزار حضورو غیاب پالایشگاه و پتروشیمی وجود داشته باشد.

تردد مهمانان و ارباب رجوع

برای مهمانان عادی، چنانچه مراجعه کننده‌ای امکان تردد را داشته باشد، می‌توان از ریموت استفاده کرد. در این حالت ماموران حفاظت فیزیکی در ورودی سازمان گیت را توسط ریموت باز می کنند و امکان ورود به ساختمان را ایجاد می‌کنند. این امکان هم وجود دارد که برای مهمانان از کارت تردد مهمان یا از فیش کاغذی جهت تردد ارباب رجوع استفاده شود.

تردد پیمانکاران

برای مدیریت ورود و خروج پیمانکاران می‌توان از کارت تردد مهمان استفاده کرد. چنانچه مراجعه کننده‌ای امکان تردد را داشته باشد، گیت توسط کارت باز شده و امکان ورود به ساختمان ایجاد می‌شود.

تردد افراد با ویلچر

جهت حمل بار یا تردد ویلچر یا تردد افراد VIP از گیت‌هایی استفاده می‌شود که با ریموت کنترل می‌شوند.

اهمیت گیت‌های کنترل تردد در صنعت نفت

نحوه تردد ورود و خروج افراد در پالایشگاه و پتروشیمی‌ها قبل از مجهز شدن به گیت‌های کنترل، از طریق ریدرهای حضور و غیاب نصب شده بر روی دیوار انجام می‌شد. این روش کنترل ورود و خروج (حضور و غیاب) پرسنل‌ و پیمانکاران از امنیت کمتری برخوردار است. به دلیل اینکه ممکن بود، سهوا یا عمدا پرسنل‌ پس از احراز هویت بر روی دستگاه‌های حضور و غیاب نصب شده بر روی دیوار، وارد مجموعه نشده و از مجموعه به هر دلیلی خارج شوند. اما در این شرایط زمان ورود فرد در نرم افزار حضور و غیاب، ثبت شده است. یکی دیگر از دلایلی که اهمیت کاربرد گیت‌های کنترل تردد در مجموعه‌های نفت و گاز را نشان می‌دهد، جلوگیری از ورود افراد غیر مجاز در ساعت‌ها و زمان‌های مختلف است. با توجه به اینکه تعداد پرسنل‌، پیمانکاران، مدیران و روسا همچنین تردد ارباب رجوع‌ روزانه در این مجموعه‌ها بالا است، در صورت تجهیز ورودی‌ ساختمان‌ها به گیت‌های کنترل تردد، می‌توان امنیت بالاتری در مجموعه ایجاد کرد. به بیان دیگر مدیریت فرآیند تردد با دقت و سهولت بیشتری انجام می شود و اطلاع از تعداد نفرات حاضر در مجموعه به صورت آنلاین و آنی مهیا می‌شود. همچنین در رابطه با تردد ارباب رجوع و میهمانان، در مجموعه‌های نفت و گاز، بهترین و مناسب‌ترین راهکارها برای کنترل تردد ارباب رجوع‌ها، استفاده از گیت‌های کنترل تردد و اتوماسیون‌های ارباب رجوع است. قبل از مجهز شدن مجموعه پالایشگاه وپتروشیمی‌ها به اتوماسیون ارباب رجوع، ثبت تردد مراجعات غیرپرسنلی در زمان ورود و خروج به شکل دستی توسط نگهبانان انجام می‌شد. اما این کار بدلیل ثبت تردد به صورت دستی امکان خطای انسانی را به شدت افزایش می‌داد. در صورتیکه تردد ارباب رجوع به صورت سیستماتیک باشد این خطا به حداقل می‌رسد. نحوه تردد ارباب رجوع از طریق ثبت در سیستم ارب رجوع و تردد از گیت‌های کنترل تردد به دو روش صورت می‌پذیرد:

از طریق کارت‌های میهمان

در این روش اطلاعات اولیه میهمان (اسم، نام خانوادگی، اسم مجموعه، شماره ملی، شماره تماس، موضوع ملاقات، ملاقات کننده، ملاقات شونده، تصویر میمان از طریق وب کم و ….) در اتوماسیون نصب شده بر روی سیستم نگهبان ثبت و درج می گردد. سپس در قبال ارائه یک کارت میهمان، یا ارباب رجوع، کارت شناسایی تحویل داده می شود. لازم بذکر است برای این کارت میهمان مدت زمان ساعت در نظر گرفته می‌شود و در سیستم از ساعت …. تا ساعت ….. فعال می‌شود. با اعمال تنظیمانی می توان مشخص کرد که اگر ارباب رجوع سهوا یا عمدا خارج از ساعت در نظر گرفته شده، کارت خود را بر روی ریدر نصب شده بر روی گیت‌ها بگذارد، ریدر عمل نکرده و باله‌های گیت برای تردد باز نخواهد شد.

از طریق بارکدخوان

تفاوت این روش با روش بالا در این است که بجای ارائه کارت‌های rfid به میهمانان، یک عدد کاغذ شامل اطلاعات و تصویر ارباب رجوع و بارکد، به ارباب رجوع تحویل داده می شود. ارباب رجوع با قراردادن قسمت بارکد کاغذ دریافتی بر روی بارکدخوان‌های داخل گیت، امکان تردد از گیت‌ها را خواهد داشت. با توجه به شناسایی و کنترل دقیق بر روی تردد ارباب رجوع در سازمان‌های با حساسیت بالا ، مانند پالایشگاه‌ها و صنایع نفت و گاز، روش دوم تردد ارباب رجوع از طریق بارکدخوان ارجحیت دارد. زیرا تصویر ارباب رجوع و اطلاعات هویتی او بر روی کاغذ چاپ شده و در رویت همگان و عموم قرار دارد. در نتیجه این روش بهترین و امنیتی‌ترین شیوه تردد خواهد بود.

مزایای استفاده از گیتهای تردد نفر رو در پالایشگاه ها و پتروشیمی‌ها

  1. بهینه سازی و بازنگری امنیت سازمان
  2. متمرکز بودن مرکز مدیریت و مانیتورینگ لحظه ای تردد افراد
  3. حذف نیروی انسانی اضافی
  4. ارتقاء تکریم بازدید کنندگان و ارباب رجوع و بازدید کننده و کارکنان
  5. افزایش نظم و انضباط در تردد افراد
  6. تشخیص و تایید افراد مجاز جهت ورود به مجموعه
  7. تایید مجوز ورود افراد و تعیین سطح دسترسی افراد به مجموعه
  8. جلوگیری از دسترسی بدون اجازه فردی
  9. بهبود بازدهی و عملکرد کارکنان
  10. ایجاد نظم و انظباط در تردد سازمانها و مجموعه ها
  11. نظارت جامع و آسان بر تردد مهمانها و ارباب رجوع
  12. گزارش دقیق و قابل اعتماد از تردد افراد به سازمان
  13. از بین رفتن روش سنتی و دستی جهت جلوگیری از اشتباهات فردی و نظارتی
  14. کاهش برخورد فیزیکی و تکریم به ارباب رجوع
  15. تبدیل نقش فیزیکی نفرات نگهبان و حراست به نقش نظارتی
  16. کاهش نیرو انسانی
  17. مانیتورینگ دقیق و جامع امنیتی سازمان

اهمیت راهبندهای ضدتروریستی در صنایع نفت و گاز

راهبندهای ضدتروریستی، یکی از مطمئن‌ترین موانع جهت کنترل تردد وسایل نقلیه هستند. به خصوص در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها که یکی از حساس‌ترین اماکن جهت کنترل ورود و خروج خودروهای مجوزدار هستند.
در صورتیکه ورودی پارکینگ یا ورودی درب تردد وسایل نقلیه پالایشگاه‌ها و مجموعه‌های پتروشیمی‌ مجهز به راهبند و یا گیت‌های ضدانتحاری نباشد، احتمال رو به رو شدن با مشکلات و خسارات جبران ناپذیر از جمله حملات تروریسیتی، تردد افراد غیر مجاز، تردد وسایل نقلیه غیر مجاز و …افزایش پیدا می‌کند. صنعت نفت و گاز یک صنعت بسیار مهم است، ساختارهای پتروشیمی در بخش نفت و گاز با چالش های امنیتی ویژه در معرض خطر هستنند و باید قوانینی سخت گیرانه ای را رعایت کنند. اتخاذ یک تصمیم برای ایجاد یک سیستم امنیتی برای مدیریت و حل مشکلات امنیتی در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که درب پارکینگ این مجموعه ها مجهز به گیت و راهبند دفنی یا ضد انتحاری نباشند و تنها مجهز به راهبند بازویی باشند اتومبیل انتحاری با سرعت ملایم به راحتی می‌تواند وارد مجموعه شده و پیامدهایی ناگواری را رقم بزند. در صورتی که ورودی‌ها علاوه بر راهبندهای میله‌ای به راهبندهای دفنی و ضد انتحاری مجهز باشند به هیچ عنوان امکان تردد برای اتومبیل حتی با سرعت بالای 100 کیلومتر بر ساعت و 80 تن وزن هم وجود نخواهد داشت. تمامی وسایل نقلیه حین تردد به صورت کامل شناسایی و در صورت تایید اجازه تردد (ورود/خروج) آنها صادر خواهد شد. در صورتی که این راهبندها به اتوماسیون کنترل تردد، دوربین پلاک‌خوان و یا اتوماسیون پارکینگ متصل باشد، به صورت آنلاین زمان تردد، ساعت تردد مشخصات اتوموبیل، تصویر پلاک اتومبیل، تصویر راننده و … بر روی سیستم ثبت می‌شود و امکان دریافت گزارش‌های متنوع مدیریتی از اتوماسیون وجود خواهد داشت.

مزیت‌های ماداکتو در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی

حتی کوچک‌ترین بخش از پتروشیمی و پالایشگاههای نفت و گاز، جهت افزایش امنیت در مجموعه نیازمند تجهیزات امنیتی و ایمنی هستند. شرکت دانش بنیان ماداکتو، یکی از بزرگترین تولیدکننده‌های کشور در زمینه تجهیزات امنیتی و حفاظتی است. محصولات این شرکت اعم از انواع گیت‌های کنترل تردد نفری، انواع راهبندهای ضدتروریستی، انواع گیت‌های ضدعفونی کننده، انواع دستگاه‌های حضور و غیاب، انواع دستگاه‌های گشت و نگهبانی، اتوماسیون های کنترل تردد ارباب رجوع، پرسنل، اتوماسیون تغذیه، گشت و نگهبانی، پارکینگ و … است. ماداکتو توانسته با تاییدیه وزارت نفت، رتبه اول سازنده در سیستم AVL نفت را کسب کند. این شرکت هم‌اکنون مورد تایید حراست حفاظت الکترونیکی وزارت نفت است و این امر سبب شده که بسیاری از مجموعه‌هایی که زیر نظر وزارت نفت هستند با اطمینان خاطر از محصولات این شرکت استفاده کنند. با اجرای سامانه جامع کنترل تردد و بازرسی ماداکتو، محدوده‌های تردد نفری و خودرویی در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و در کل صنعت نفت بصورت کامل تحت مراقبت‌های حراستی قرار می‌گیرد. اهدافی همچون هماهنگی و نظارت کامل بر تردد افراد، بازرسی ترددکنندگان با حفظ شئونات و تکریم کارکنان و ارباب رجوع، ایجاد نظم و یکپارچگی در پارکینگ جدید و ساماندهی ترددها و ثبت حضور و غیاب کارکنان در صنعت نفت میسر می‌شود.

ﺧﻮاﺳﺘﻪﻫﺎی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

  • حفظ امنیت تاسیسات نفتی.

  • مقاومت محصول در شرایط خاص آب و هوایی.

  • خدمات پشتیبانی دسترس و سریع.

  • پوشش نیازهای کاربران متنوع.

  • ارتباط با نرم‌افزارهای بک آفیس صنعت نفت.

  • تغییر نقش کارکنان حراست از نگهبانی به نظارت.

  • گزارشات متنوع از تردد کارکنان و ارباب رجوع.

  • متمرکز بودن مرکز مدیریت و مانیتورینگ.