

راهبند
راهبند چیست ؟ راهبندها مسدود کنندهها ویا دژهایی هستند که با دادن سیگنال ورودی معتبر به آنها اجازه ورود را به مکان مد نظر میدهند، درواقع دژها و مسدود کنندهها از گذشته تا به امروز به منظور حفظ امنیت و کنترل کردن ورود و خروج افراد انجام میشود. استفاده از راهبندها در بسیاری از مکانهای تجاری ،نظامی، پارکینگها،مترو باهدف کنترل دسترسی برای ورود کارکنان یا افراد مجاز/غیر مجاز و یا بازدیدکنندگان است. کنترل تردد جهت بالا رفتن سطح ایمنی فضا مورد نظر نیازمند ثبت یک کد،اثرانگشت، تشخیص چهره،یا ثبت پلاک خودرو جهت احراز هویت و ورود به مکان مورد نظر است. از همین حیث راهبند به دو دسته تقسیم بندی می شود:- راهبندهای خودرویی
- راهبندهای میله ای
- راهبند سطحی
- راهبند ستونی
- راهبند کف خواب (تایر کیلر)
راهبندهای کنترل تردد فردی با توجه به کاربرد آنها دردستههای مختلفی قرار دارند که عبارت اند از:
- راهبندهای نفررو شیشه ای
- راهبندهای مترویی سرعتی
- راهبندهای پروانه ای
- راهبند های میله ای تمام قد
- راهبند های هایژنیک (ضد عفونی)


ساختار راهبندهای خودرویی به طور کلی
راهبندها جدا از نحوه عملکرد آنها که میتواند متفاوت باشد دارای اجزای ثابتی هستند که عبارت اند از: بدنه دستگاه : جای که تمامی متعلقات راهبند جهت به حرکت درآوردن بازوی یا بوم راهبند نیاز است در این قسمت قرار دارد که با توجه به نوع راهبند شکل آن متفاوت است. برای مثال در راهبند های میله ای بدنه دستگاه معمولا به شکل استوانه است

مرکز کنترل :
مغز متفکری که به راهبند اجازه باز بسته شدن را میدهد . با توجه به اجازه دسترسی که برای دستگاه در نظر گرفته شده است فرمان را به راهبند میدهد .بازویی یا بوم :
همان مانع یا مسدود کننده جهت ورود غیر مجاز وسایل نقلیه درواقع دژ اصلی که مانع از عبور غیر مجاز خودرو میشود، همین بازویی یا بوم است.نوع سیستم محرک یا عمل کننده دستگاه :
منظوراز سیستم عمل کننده و یا محرک فرآیندی است که در سیستم راهبند شکل میگیرد و در نهایت منجر به حرکت بوم راهبند میشود که بنا به نوع مکان و قدرت مورد نیاز جهت به حرکت درآمدن راهبند در دونوع هیدرولیک والکترومکانیک دسته بندی میشوند.

سیستم هیدرولیک یا الکترومکانیک؟
این سیستمها مکانیزمهای اصلی در به حرکت درآوردن و یا عملکردن راهبند وجود موتور است که درهر دونوع مکانیکی و هیدرولیکی آن وجود دارد و گیربکس اجزای به نسبت ساده تر از مدل هیدرولکی دارد. سیستم کاری اینگونه عمل میکند که انرژی گرفته شده از موتور به گیربکس میرسد، توان تولید شده از موتور که به صورت چرخشی تولید میشود توسط گیربکس و چرخ دنده ها به انرژی خطی تبدیل میشوند و درنتیجه منجر به باز شدن بازویی راهبندها میشود. به دلیل قدرت کم سیستم مکانیکی از راهبندهای مکانیک برای ترددهای کم و استفاده از بازویی های کم تر از 4 متر استفاده میشود.اجزایی سیستم مکانیکی راهبندها:


- درب شاسی
- بدنه راهبند
- پیچ بدنه
- میله راهبند
- استپ مکانیکی
- میله اتصال فنر
- لیمیت سوییچ
- بادامک تنظیم محدوده حرکت میله (بازو) راهبند
- خلاص کن دستی
- مجموعه موتور الکتریکی و جعبه دنده
- پلیت اتصال فنر به اهرم
- فنر تعادل
- مدار فرمان
- پیچ تنظیم قدرت فنر
- پیچ اتصال سیم ارت
- پایه پلیت
- پیچ پایه پلیت
اجزائ سیستم هیدرولیک در راهبندها:


- چراغ فلاشر بر روی بدنه
- مدار فرمان
- دریچه افزودن روغن
- پیچ تخلیه هوای سیلندر سمت راست
- بخش هیدرولیک (موتور، پمپ هیدرولیک و محفظه روغن)
- سیلندر هیدرولیک سمت راست
- پره های خنک کننده پمپ هیدرولیک
- شلنگ هیدرولیک اتصال پمپ به سیلندر سمت راست
- منبع تغذیه
- جعبه اتصال برق ورودی
- انکودر
- بدنه
- پیچ تخلیه هوای سیلندر سمت چپ
- سیلندر هیدرولیک سمت چپ
- خلاص کن دستی
- شلنگ هیدرولیک اتصال پمپ به سیلندر سمت چپ
انواع راهبندهای خودرویی و کاربرد آنها:
راهبندهای میلهای
راهبندهای میله ای از پرکاربرد ترین نوع راهبندها هستتند که بر اساس بوم ویا بازویی راهبند در سه نوع- تلسکوپی
- خم شونده
- فنس دار